به منظور ارسال بار به خارج از کشور روشهای مختلفی وجود دارد که با در نظر گرفتن حجم بار، ارزش و میزان حساسیت آن، می توانید روش بهینه و مناسب بار خود را انتخاب نمایید. هر یک از روشهای زمینی، دریایی یا هوایی برای فرستادن بار به خارج از ایران انتخاب می شوند که البته هر کدام نیز دارای مزایای و معایب خاص خود هستند. شما می توانید با توجه به هزینه ارسال بار به خارج از کشوری که در نظر دارید و با مشورت با مجموعه تجارت بار جهانیان، بهترین روش را برای ارسال انتخاب کنید.
مراحل ارسال بار به خارج از کشور
برای ارسال بار به خارج از کشور 6 مرحله اصلی وجود دارد که در ادامه به بررسی آنها می پردازیم:
1. اطمینان از قانونی بودن کالا
هر کشوری به منظور ارسال و دریافت کالا دارای قوانین خاصی می باشد که شما برای ارسال یک مرسوله پستی یا بار به خارج از کشور باید قوانین کشور مبدا و مقصد را به خوبی بشناسید تا در زمان ارسال بار به خارج از کشور دچار مشکل نشوید. مطابق با قوانین هر کشور، ورود برخی کالاها ممنوع میباشد. برای مثال ورود مواد مخدر و حیوانات زنده به امارات ممنوع است و افراد در زمان ارسال کالا باید به این موضوع توجه داشته باشند. اما در برخی شرایط خاص برای ارسال بسته با دریافت مجوز می توانند بار خود را ارسال نمایند.
2. انتخاب یک کارگزار گمرکی حرفهای
یک کارگزار گمرکی حرفه ای به شما کمک میکند تا بار خود را به خارج از کشور به بهترین شکل ممکن ارسال کنید؛ همچنین بدون هیچ تاخیر یا توقف بار شما را از گمرک ترخیص می کند و تمام مراحل قانونی را به درستی انجام می دهد. همچنین در صورت بروز مشکل، کارگزار انتخابی میتواند از جانب شما آن را برطرف کند و خیال شما را بابت ارسال به موقع بار راحت سازد.
3. جمع آوری و یادداشت اطلاعات بار
در روند و پروسه ارسال بار به خارج از کشور، شما باید به برخی سوال ها درباره بسته خود پاسخ دهید تا بتوانید اسناد گمرکی و برچسب حمل و نقل بین المللی را دریافت کنید. این سوالات به شرح زیر می باشند:
- هدف شما از فرستادن این بسته به خارج از کشور چیست؟
- آیا بستهای که قصد ارسال آن به خارج از کشور را دارید وسایل شخصی یا اسناد و مدارک است؟
- میزان ارزش کالای ارسالی شما چقدر است؟
- کالایی که قرار است به خارج از کشور ارسال کنید، ساخت چه کشوری است؟
- آیا کد کالای مورد نظر خود و کد HTS را دریافت کردهاید؟
- مشخصات شخصی که قرار است مرسوله را تحویل بگیرد چیست؟
- آیا هزینه ارسال و مالیات بار به عهده شما است یا شخصی که قرار است آن را دریافت کند؟
حتما قبل از اقدام به ارسال بار خود به خارج از کشور جواب تمامی این سوالات را با دقت جمع آوری کنید تا مشکلی در پروسه گمرکی بار ایجاد نشود.
4. آماده سازی اسناد گمرکی
در فرایند ارسال بار به خارج از کشور نیاز است یک سری اسناد و مدارک آماده شود که فاکتور تجاری یکی از این اسناد بین المللی می باشد که باید برای ارسال کالا به خارج از کشور آن را دریافت و آماده نمود. این فاکتور شامل برخی اطلاعات بوده که باید به مقامات گمرکی ارائه داده شود و مورد ارزیابی قرار گیرد. همچنین این فاکتور تجاری برای تعیین عوارض و مالیات بار نیز کمک کننده بوده و مشخص می کند که بار برای ارسال مورد تایید است یا خیر. گواهی مبدا و لیست بسته بندی از دیگر اسناد مورد نیاز برای ارسال یک کالا به خارج از کشور می باشد.
5. صدور برچسب حمل و نقل بین المللی
برای صدور بارنامه یا برچسب حمل و نقل بین المللی به شکل قانونی، باید یک فرم مخصوص پر شود. این فرم حاوی اطلاعاتی مثل نام و نام خانوادگی فرستنده و گیرنده، آدرس و شماره تلفن آنها می باشد. پس از پر کردن فرم و مشخص شدن ارزش کالا، ابعاد بسته و وزن آن اندازه گیری شده و بعد از آن برچسب مخصوص مرسوله صادر شده و بر روی بسته بندی کالا مورد نظر چسبانده می شود. با صادر شدن این بارنامه، بارنامه مخصوص دیگری هم برای تحویل بسته در کشور مقصد صادر خواهد شد.
6. بسته بندی درست و اصولی بار
یکی از مواردی که برای ارسال بار به خارج از کشور بسیار مهم است، بسته بندی درست و اصولی بار به منظور ارسال ایمن می باشد. بسته بندی باید محکم، ضد آب و ضد اشتعال باشد تا در صورت بروز هرگونه اتفاقی بار در سلامت کامل باشد. با توجه به قوانین شرکت ارسال کننده کالا، می توانید بسته مورد نظر خود را بسته بندی کنید و یا این امر را به مسئولان شرکت تجارت بار جهانیان بسپارید.
ارسال بار به خارج از کشور به چه روش هایی انجام می شود؟
در صورتی که یک ارزیابی اولیه از بار شما انجام شود، مشخص خواهد شد که با چه روشی می توانید بار خود را به خارج از ایران ارسال کنید. بارهایی با حجم بسیار شیوه ارسالی متفاوتی نسبت به بارهایی با حجم بسیار کم دارند.
ارسال بار هوایی به خارج از کشور
بار و بسته خود را می توانید با هواپیماهای باربری با سریعترین حالت ممکن به خارج از کشور ارسال کنید. اگر برای ارسال بار خود عجله دارید و میخواهید که بسته مورد نظرتان خیلی سریع به دست گیرنده در مقصد برسد، از طریق مسیر هوایی اقدام به ارسال بار خود نمایید. البته این نکته را هم در نظر داشته باشید که این روش دارای هزینه های بسیار بالا و محدودیت های بیشتری نسبت به سایر روشها می باشد.
ارسال بار دریایی به خارج از کشور
ارسال از طریق روش دریایی از دیگر روش های ارسال بار به خارج از کشور می باشد که میتوان از این طریق بسته مورد نظر را از کشوری به کشور دیگر ارسال کرد. فرستادن بار به خارج از کشور از طریق کشتی، بسیار مقرون به صرفه است اما زمان رسیدن بار به مقصد بسیار طولانی خواهد بود اما شما میتوانید از این طریق کالاهای بزرگ و حجیم خود را به راحتی ارسال کنید. ارسال مرسوله ها و بارهای تجاری از طریق کشتیهای باری بزرگ انجام میشود.
ارسال بار زمینی به خارج از کشور
در این روش از کامیونهای کانتینری و چادر دار برای ارسال بار به خارج از کشور استفاده میشود. این روش بسیار مناسب، ایمن و ارزان می باشد که افراد می توانند برای ارسال بار های خود به خارج از کشور از این طریق اقدام نمایند. کشورهایی که با یکدیگر مرز خاکی دارند برای ارسال بار به شیوه زمینی مناسب هستند.
چه مدارکی برای ارسال بار به خارج از کشور نیاز است؟
برخی از مدارک و مجوزهایی که ممکن است برای ارسال بار به خارج از کشور لازم باشند، شامل موارد زیر می شوند:
- مجوز صادرات: این مجوز برای صادرکنندگان که قصد ارسال کالا به خارج از کشور را دارند، الزامی است.
- فاکتور تجاری: این فاکتور شامل جزئیاتی مانند نام کالا، تعداد، وزن، ارزش، نام و آدرس صادرکننده، نام و آدرس خریدار و توضیحات دیگر می باشد.
- بارنامه: بارنامه شامل جزئیاتی مانند نام کالا، تعداد، وزن، حجم و مسیر حمل و نقل از مبدا تا مقصد بار است.
- گواهی اصالت محصول: گواهی اصالت محصول به اثبات این موضوع که کالاهای شما اصل و اورجینال است، می پردازد.
- مجوز واردات: اگر کالا برای واردات به کشور مقصد ارسال می شود، باید مجوز واردات مورد نیاز از مراجع مربوطه در کشور مقصد تهیه شود. بسته به نوع کالا و شرایط ارسال، ممکن است نیاز به مدارک و مجوزهای دیگری نیز باشد.
هزینه ارسال بار به خارج از کشور چگونه محاسبه می شود؟
هزینه ارسال بار به خارج از کشور از طریق پست و دیگر روشها به عوامل مختلفی زیر بستگی دارد:
- نوع بار: نوع بار (کالا، لوازم شخصی، مواد غذایی و…) بر هزینه ارسال تاثیر میگذارد.
- روش حمل و نقل: روش حمل و نقل نیز از عوامل تعیین کننده هزینه می باشد.
- مقصد: فاصله میان مبدا و مقصد نیز از دیگر عوامل تعیین کننده هزینه می باشد که هر چه مسافت بیشتر باشد، هزینه حمل و نقل نیز بیشتر خواهد بود.
- وزن و حجم: وزن و حجم بار هر چه بیشتر باشد، هزینه حمل و نقل نیز بیشتر خواهد بود.
- خدمات اضافی: شرکتهای حمل و نقل ممکن است برای خدمات اضافی مانند بسته بندی، بیمه، ترخیص کالا از گمرک و… هزینه جدا دریافت کنند.
به منظور کسب اطلاعات بیشتر و استعلام قیمت با شرکت تجارت بار جهانیان تماس حاصل نمایید.